reklam
Ana Sayfa Gündem 26 Eylül 2024 131 Görüntüleme

MERSİN POLİSİNDEN UMUT TACİRLERİNE OPERASYON

MERSİN POLİSİNDEN UMUT TACİRLERİNE OPERASYON

Abdullah UYSAL / anamur postası ( 26 Eylül 2024 )

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği olarak yapılan çalışmalar neticesinde  yapılan operasyonel faaliyette; (A. G.), (A. Y.), (M. E. K.), (D. K.), (A. S.), (S. A.), (İ. T.) İsimli toplam 7 şahıs yakalandı.

Yapılan ev ve araç aramasında ; Dolandırıcılıkta kullanılan  21 Adet Cep telefonu. Çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin Türk lirası, çok miktarda  başkalarına ait banka kartı, 6 adet Açık Hat diye tabir edilen sim kart ve Glock marka ruhsatsız tabanca ve mühimmat ele geçirilmiştir.

El konulan dijital materyallerde yapılan incelemelerde; Sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık, kendilerini uzlaştırmacı Avukat olarak tanıtan, Cinsel içerikli şantaj yolu ile dolandırıcılık, Kendilerini Polis olarak tanıtıp (Sahte Polis kimliği ile) araç satan müşteri süsü vererek dolandırıcılık, Vatandaşlarımızdan para karşılığı e devlet şifrelerini alarak sahte ilan koyma yöntemi ile dolandırıcılık, Panel programı adı verilen uygulama ile vatandaşlarımızın kişisel verilerini ele geçirerek dolandırıcılık. yöntemlerini kullandıkları tespit edilmiş, incelemeler sonucunda çok sayıda müştekiye ulaşılmıştır.

Yakalanan 7 şüpheliden, 6 şahıs ise tutuklanmış, 1 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

sinemagif

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster