reklam
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 6 Ocak 2016 2957 Görüntüleme

DOMUZ GRİBİ YİNE HORTLADI

DOMUZ GRİBİ YİNE HORTLADI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribinden dün itibariyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Müezzinoğlu, “Bugün itibarıyla H1N1 teşhisiyle kaybettiğimiz vaka sayısı 8. Bunların 6’sı kronik hastalığı olan veya 65 yaş üzeri hastalarımız. Biri hamile anne, birinin ise sağlık sorunu yok. Son 10 gündür viral enfeksiyonda artış var. Kamuoyunun en çok duyarlı olması gereken hijyen, sağlıklı beslenme, istirahat, sulu gıdalar alınması, hastalık riski olan, kronik hastalar ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın grip aşısı olması gerekiyor.Bu aşıları ücretsiz temin ediyoruz.”dedi.

 Gripten Korunmak İçin Neler Yapmalıyız ?

 Hava sıcaklığındaki meydana gelecek ani değişiklikler , hastalıklara da davetiye çıkarıyor .Bu  hastalıkların en başında geleni ise , grip ve soğuk algınlığıdır.

Grip , ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Bu belirtilerden bir veya birkaç tanesini kendinizde hissettiğinizde , size en yakın sağlık kuruluşuna mutlaka müracaat ediniz.

Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde , engellilerde ve hamilelerde , çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varılabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Bu kadar ciddi tablolar yol açan grip, halk arasında çok sık olarak soğuk algınlığı ile karşılaştırılmaktadır.

Soğuk algınlığı, ateş yükselmeden, hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma gibi belirtiler ile kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahatı gerektirmeyen bir hastalıktır ve grip ile kesinlikle karşılaştırılmamalıdır.
Gribe yol açan Influenza virüsü çok kolay ve hızlı bulaşır. Başlıca bulaşma yoları, öksürük ve hapşırık ile etrafa saçılan damlacıkların hava yolu ile bulaşması, hasta kişiler ile direkt temas edilmesi ve hasta kişilerin ağız-burun akıntıları ile temas etmiş eşyalar ile bulaşmadır.
Grip hastalığının tedavisi, ortaya çıkan belirtilerin tedavisi şeklindedir. Ateşin düşürülmesi, burun akıntısının giderilmesi, halsizlik ve kırgınlığın giderilmesi şeklinde tedavi düzenlenir ve yatak istirahatı önerilir.
Gripten korunmanın başlıca yolu vücut direncinin düşmesini engellemekten geçer. Bu nedenle mevsim özelliklerine uygun giyilmeli, bol sulu gıdalar, taze meyve ve sebze tüketilmeli ve iyi ve sağlıklı beslenmeli . Temizliğimize dikkat etmeli, sık sık ellerimizi yıkamalı , hastalar ile yakın temastan, ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır.

sinemagif

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster