reklam
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 16 Aralık 2015 3141 Görüntüleme

Kazada Ağır Yaralan Yaşar,Hayatını Kaybetti

Kazada Ağır Yaralan Yaşar,Hayatını Kaybetti

Mersin´in Anamur İlçesi´nde 12 gün önce meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Hava Astsubayı Yılmaz Yaşar yaşamını yitirdi. Yaşar’ın yakınları, yapımı devam eden D-400 karayolunun Alparslan Türkeş Bulvarındaki sıcak asfalt kaplamasında , hiçbir uyarı işareti konulmadığını belirterek hem karayolları hem de karşı sürücüden davacı oldular.

Kaza anını saniye saniye kaydeden güvenlik kameraları ise kazanın şiddetini bütün ayrıntıları ile ortaya koydu. Alınan bilgilere göre 4 Aralık 2015 Cuma günü , Anamur Akdeniz Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Opet Petrolden 33 L 41 38 plakalı sepetli  motosikletle D-400 karayoluna çıkan Emekli Hava Astsubayı Kıdemli Başçavuş   62 yaşındaki  Yaşar Yılmaz, o sırada Mersin- Antalya İstikametinde seyreden K.B.(27) yönetimindeki 33 LY 607 plakalı kamyonetin hızla çarpması sonucu yaklaşık 20 metre sürüklendi.Kazada ağır yaralanan Yılmaz , Önce Anamur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak burada göğüs hastalıkları doktor olmadığı için Alanya Devlet Hastanesine sevk edildi. 12 gün süresince  yoğun bakım ünitesinde  tedavi gören  tutulan Yaşar Yılmaz´ın ailesi  dün akşam 18:00 sularında ölüm haberini aldı.

Hayatını kaybeden Yaşar’ın cenazesi, aynı zamanda kaza yaptığı yer olan  evinin önüne getirildi.  Yılmaz´ın cenazesi yakınları ,evlatları ve sevenlerinin  gözyaşları arasında Şehir Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.  

Yaşar Yılmaz´ın yakınlarından Hasan Yılmaz, bacanağının kazada ağır yaralandığını ve yaşam mücadelesine 12 gün dayanabildiğini söyledi.  
Cenaze evine gelen 52 yaşındaki Nevzat Yıldırım, kazanın asıl nedeninin, hem karayolu hem de şehir merkezinde devam eden yol çalışmalarının trafik akışını ciddi bir biçimde engellemesinden kaynaklandığını kaydetti.
Hem Kamyonet Sürücüsüne Hem de Karayolları ve yüklenici firmaya dava açacaklarını kaydeden Yılmaz´ın Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Kızı Ülkühan Yaşar ise “ Bu kazanın birinci derece sorumlusu Karayolları ve Yüklenici firmadır.  Yolun yapımı devam ederken uyarıcı levhaların konulması gerekir ve bölünmüş yol olduğunu işaretlenmeliydi.  Sürücüler burasını 4´lü yol olarak görüyor Hacıyatmaz olduğunu fark edemiyorlar “ dedi.

Ayrıca,karşı sürücünün hız sınırına uymadığını ve ehliyetsiz olduğunu iddia etti ve hem karayolları ve yüklenici firmaya hem de babasının ölümüne neden olan kamyonet sürücüsüne dava açacaklarını söyledi.

Kaynak : agundem.com olup ,  kopyalanıp yayınlanması yasaktır.

sinemagif

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster