reklam
Ana Sayfa Gündem, Politika 21 Kasım 2015 3212 Görüntüleme

Anamur CHP’de Kongre Öncesi Fırtına Var

Anamur CHP’de Kongre Öncesi Fırtına Var

   Mersin´in Anamur İlçesi´nde yarın yapılacak olan kongre öncesi muhalif kesim ilçe binası önünde bir basın açıklaması yaparak delege seçimlerinde hukuksuzluk yapıldığını ileri sürdüler. İlçe Başkanı Ayhan Güven ise delege seçimlerinin parti tüzüğüne uygun yapıldığını ve bu konuda yapılan itirazların hem ilçe hem de İl teşkilatı tarafından reddedildiğini söyledi.  Aralarında eski İlçe Başkanlarından Aslan Müftüoğlu, Şafak Doğan, Arif Çakıcı, Kasım Duma,  Gökçin Yalçın, Nevin Özel, Başkan Yardımcısı Mesut Güven,  Anamur Belediyesi Eski Başkanı M. Suphi Alp, Mehmet Oktan, Bozyazı Belediye Başkan Adayı Emrah Oğul,  ile birlikte yaklaşık 150 kişinin bulunduğu muhalif kesim, 22 Ağustosta yapılan delege seçimlerinin adaletsiz ve hukuksuz yapıldığını ileri sürerek kongrenin iptal edilmesi gerektiğini savundular.

Eski İlçe Başkanları da tepkili 

Eski İlçe Başkanlarından Gökçin Yalçın ve Nevin Özel, delege seçimlerinde yapılan hukuksuzluğa karşı olduklarını söyleyerek görüşlerini dile getirdiler. 190 delegesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi´nde, Güzelyurt, Emirşah, Evciler, Ören, Köprübaşı, Gercebahşiş, Çataloluk, Bahçelievler ve İskele mahallelerinde usulsüzlük yapıldığının iddia edildiği basın açıklamasını İlçe Delegesi Emekli Öğretmen Necdet Ünal okudu. 

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi
Mersin İli, Anamur İlçesi, Mahalle Delege seçimlerinde yapılmış olan usulsüzlüklere ilişkin olarak CHP Anamur İlçe Başkanlığı´na süresi içerisinde vermiş olduğumuz itiraz, 27.08.2015 tarih ve 2015/56K sayılı kararla reddedilmiş. CHP Mersin İl Başkanlığı´na tüzük gereği yapmış olduğumuz itiraz ise 01.09.2015 tarih ve 2015/70K sayılı kararı ile reddedilmiştir. Yapılmış olan somut belgeli bu usulsüzlüklere verilen ret kararları CHP üyeleri arasında infiale sebep olmuş, durumun Genel Merkez´e taşınması kararı verilmiştir.
16.09.2015 tarihinde Merkez Yürütme Kurulu´na 12297 kayıt numaralı dilekçe ve 28 sayfalık eki ile başvurulmuştur. Aynı zamanda, Örgütten sorumlu Gen. Bşk. Yrd. Sn. Tekin BİNGÖL, Gen. Bşk. Yrd. Sn. Faik ÖZTIRAK,  Gen. Bşk. Yrd. Sn. Veli AĞBABA ile ayrı-ayrı görüşülerek, bu usulsüzlüklerin MYK´da gündeme gelmesi ve İl Başkanımız ile İlçe Başkanımızın tüzüğü ve kongreler yönetmeliğini çiğnediklerini anlattık. Duyarlı ve olumlu yaklaşımlarını gördük. Mersin İli Anamur İlçesi ilgili mahallelerde yapılan mahalle delege seçimlerinin iptali gerekmekte iken Genel Merkez MYK´na yapmış olduğumuz başvuruya değerlendireceğiz cevabını almamıza rağmen, değerlendirme sonucu beklenmeden  22.11.2015 tarihinde kongre kararı alınmıştır.
Anamur´da 2011 seçimlerinde 1. olan partimiz, Seçmen sayısı artmış olmasına rağmen yerel seçimleri kaybetmekle kalmamış, hem 7 Haziran seçimlerinde, hem de 1 Kasım seçimlerinde ağır yenilgiler alarak 3. Parti olmuş ve 2011 seçimlerinde alınan oyun çok gerilerinde kalınmıştır. Milletvekilliği adaylığı belirleme önseçiminde, üyenin özgürce oy kullanma hakkı engellenmiştir.
İlçe Yönetimimizin menfi tutumları sebebi ile, 1 Kasım seçimlerinden önce yapılan son mitingde 2516 üyesi olan partimizin 200-300 kişi ile miting yapması partililerimizi yaralamış, derin üzüntüye sevk etmiştir. Böyle bir durum Anamur´da hiç yaşanmamıştır. Anamur gibi aydın bir toplumsal yapıya sahip kitleden, partimizin hak ettiği desteği alamamasının önemli nedeni, İlçe Yönetimimizin beceriksizliği ve parti içi demokrasiye aykırı şekilde hukuksuz davranışlarıdır. Beceriksizliğe dayanan yanlışlar bağışlansa da, hukuksuzluğa dayalı yanlışlar partililerimizce bağışlanmadı. Çünkü en önemli misyonu hukuksuzluk ve yolsuzlukla mücadele etmek olan CHP çatısı altında böyle bir hukuksuzluk elbette bağışlanamaz.
Anamur İlçe Başkanlığının yapmış olduğu Mahalle delege seçimlerinde, ekte somut belgelerle belirttiğimiz tüzüğe aykırı ve üyelerin Anayasal seçme ve seçilme haklarını gasp edici davranışların olması, yönetimin parti içi demokrasiye aykırı hareketleri, çok sayıda üye ve delegemizin hukuksuzluğa ortak olmama ve hukuksuzluğu meşrulaştırmama ortak iradesi doğrultusunda, 22.11.2015 tarihinde yapılacak olan Anamur İlçe Kongresine katılmayacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

İlçe Başkanı Ayhan Güven Delege seçiminde usulsüzlük yok

İlçe Başkanı Ayhan Güven ise delege seçimlerinde hiçbir hukuksuzluğun yaşanmadığını dile getirdi. Parti tüzüğü neyi gerektirmişse onu uyguladıklarını kaydeden Güven,  mahalle delege seçimleri için yaptıkları itirazın, hem ilçe hem de il başkanlığı tarafından reddedildiğini kaydetti. Tüzük gereği delege seçimlerinde hiçbir usulsüzlüğün olmadığını kaydetti. İlçe Başkanı Ayhan Güven, muhalif kanadın yaptığı basın açıklaması ile ilgili olarakta, “Demokratik haklarını kullanmışlardır. Kendilerine saygı duyuyorum. Tabi herkes demokratik hakkını kullanmakta serbest, ama keşke demokratik haklarını kullanırlarken, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde partimiz az oy aldı derken kendileri o fotoğraf karelerinin içerisinde var mı idi  yok muydu, bir bakmalarını isterim.” Diyerek ince bir göndermede bulundu.     

Kaynak:www.aekspres.com  

sinemagif

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster