Anamur Postası

SENİ UNUTMADIK , BARIŞ MANÇO

Türk tarihine,Türk müziğine damgasını vuran Barış Manço 2 Ocak 1943’te doğdu.Hakkı Bey ve Rikkat Uyanık çiftinin ikinci oğludur.4 kardeşi vardır.Barış Manço’nun müzik yeteneği daha 2 yaşında başlamıştı.Barış Manço 3 yaşındayken annesi ve babası ayrıldı ve Barış babasıyla birlikte Kadıköy’de yaşadı.Gazi Mustafa Kemal İlkokulunu bitirdi.

Galatasaray lisesine girdi ama 10.sınıftayken babasını kaybetti ve Şişli Teraki Lisesi’ne gitti.Bu okuldan mezun olmuştur. Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi‘nde resim, grafik ve iç mimari okur. Lisede çok başarılı olmayan hatta müzik ve coğrafyadan ikmale kalan Barış Manço, bu okuldan çok iyi bir derece ile; okul birincisi olarak mezun olmuştur. Galatasaray Lisesi’nde başlayan müzik hayatı, Belçika’da da devam etmiştir… Manço, 1969’da yurda döndüğünde, “Dağlar Dağlar” şarkısını yaptı.

Barış Manço, 18 Temmuz 1978’de Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde Lale Çağlar (Manço) ile evlendi.Çocukları için en büyük öğüdü, yaptıkları işin en iyisini  severekyapmaları gerektiğidir.

Barış Manço Japonya konserinde 20.000 Japon’a Türk bayrağı sallattırmıştır.Bunu da 60.000.000 Türk’e izlettirmiştir.Türkiye’de en uzun ve en başarılı televizyon yayıncılığını yaptı.200’den fazla şarkısı vardır.Üzücüdür ama Barış Manço, 1999 yılında 31 Ocak’ı 1 Şubat’a bağlayan gece, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etmiştir.

Ancak, bu büyük sanatçı bıraktığı eserler ile her zaman Türk Milleti’nin kalbinde yaşayacaktır…

Exit mobile version