Anamur Postası

ORYANTİRİNGCİLER ANAMUR’DA YARIŞTI

orı
Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun düzenlediği Anamur Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye 2014–2015 2.Kademe Oryantiring yarışlarının 2′nci kademe oryantiring yarış ması Anamur’da yapıldı. Yoğun katılımla başlayan yarışma büyük ilgi görürken doğada harita ve pusula yardımıyla yön, hedef bulma konusunda kıyasıya mücadele eden bin 200 sporcu renkli görüntülere sahne oldu.

Anamur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle start alan yarışma saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasıyla başladı. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sporcular katılımıyla başlayan tören Anamur Belediyesi Yetişkinler Folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, burada yaptığı konuşmada, “ Oryantiringin her yaştan kişinin yapabileceği bir spor branşı olduğunu belirterek, “Her ortamda, ormanlık alanda, parkta, bahçede yapılabilen bir spor. Bu sporla çocuklarımıza özellikle doğa sevgisi veriyoruz. Geleceğe yönelik sağlıklı nesiller yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl ulusal düzeyde yaptığımız yarışları önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde yapacağız. Çünkü Anamur’un parkuru buna müsait” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de konuşmasında, “Belediyeciliğin sadece fiziki yatırımlar değil, yapılan etkinliklerle sosyal belediyeciliğin de icra edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bugün birçok belediye’nin maddi imkânsızlıklar nedeni ile işin sosyal yönünü bırakıyorlar. Anamur Belediyesi olarak düzenlediğimiz festival, fuarlar ve diğer kültürel etkinliklerle sosyal belediyecilikle de hem İlçemizin tanıtımın yapıyor, hem de halkımız ve esnaflarımızın maddi ve manevi fayda sağlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Çavuşpınarı Parkı önünde Muz Dağıtımı ile devam eden program Malaklar Ortaokulu’nda verilen ilk çıkışlar ile yarışmacılar derece almak için arazide zorlu parkurlarda ferdi olarak zamana karşı mücadeleye başladılar. Doğada harita ve pusula yardımıyla yön ve hedef konusunda birbiri ile kıyasıya yarışan 31 kategoride mücadele eden öğrencilerden ilk üç dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Cantürk, Belediye Başkanı Türe ve Federasyon Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu tarafından verildi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yarışlar ile ilgili yaptığı açıklamada yarışların Anamur’da yapılmasını sağlayan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dç. Dr. Tekin Çolakoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Yarışmaları Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dç. Dr. Tekin Çolakoğlu,Anamur Garnizon Komutanı Fatih Soysal, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Büyük Şehir Belediyesi Anamur Şube Müdürü Mehmet Ünal Erdal, Muz Bir Başkanı Mehmet Güzel,Yarışmaların sponsorlardan İş Adamı Şeref Emil, Vatandaşlar, Öğrenciler ve Basın mensupları izlediler.

Yarışmanın Sponsorları ise şöyle; Muz-Bir, Toros Makina,Ünal İnşaat,Doğa Ayran ve Ahmet Nohut Reklam. Etkinliğin ikinci bölümü bugün İskele Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Tören ise İskele Meydanında yapılacak.
Kaynak : Anamur Gündem

Exit mobile version