Anamur Postası

Muska ile ,Hırsızlardan Korudu-Jandarmadan Koruyamadı

Mersin´in Anamur ilçe jandarma Komutanlığında uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında oluşturulan özel ekip, uyuşturucu eken bir kişinin kenevirlerini hırsızlardan korumak için muska yaparak bahçenin etrafına astığını tesbit etti.

Jandarma sorgusunda S.K. ismindeki şahıs, daha önce hırsızların defalarca hint kenevirlerini çaldığını bunun için muska yapmak zorunda kaldığını söylediği öğrenildi. Ekipler yaptığı istihbarı ve teknik çalışmalar neticesinde geçtiğimiz hafta boyunca hafta sonu dahil 4 ayrı noktada uyuşturucu operasyonu yaptı. 
Alınan bilgilere göre operasyonlarda, Ören Ortaköy mahallesinde ormanlık alanda S.K.  (44) M.B (32) isimli şahıslar yakalanırken ekipler tarafından tespit edilen 852 Kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Şahıslar gözetleme yaptıkları evde bir adet av tüfeği ile birlikte yakalandı.
Jandarma operasyon kapsamında, kenevir ekili alan da dallara poşet içerisine sarılmış durumda kağıt parçaları bulunduğunu fark etti. Jandarma konu hakkında yaptığı incelemede bunların muska olduğunu tesbişt etti. Muskaları astığını itiraf eden 44 yaşındaki S.K. ise daha önce diktiği kenevirlerin hırsızlar tarafından çalındığını, kenevirleri hırsızlardan korumak için bu muskaları yazarak kenevir ekili alanın etrafına astığını söyledi. Şüpheliler jandarmada alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
TOKİ Beledinde 300 Kök
Jandarma operasyonlar kapsamında Ören Mahallesi TOKİ Beleni mevkiinde ormanlık alanda M.B ( 32 ) isimli şahıs tarafından eklediğini tespit ettiği 300 kök kenevir bitkisine de el koydu. Bir adet ruhsatsız av tüfeği ile yakalanan M.B. ise jandarmada alınan ifadesinin ardından Anamur Cumhuriyet Savcılığına sevk edilerek çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Çamlıpınarda 70 Kök
Jandarma, Çamlıpınar alanı mahallesi tenzile mevkiinde ormanlık alanda yaptığı operasyonda da M.D (36) isimli şahıs tarafından ekildiğini tespit ettiği 70 kök kenevir bitkisini de ele geçirdi. Olayın ardından yakalanan M.D.´nin ifadesini alan Jandarma, şahsın evinden oldukça uzak olan kenevir yeşil alana motosiklet ile haftada bir kere sulama amacıyla geldiği belirledi.
Şahsın evinde yapılan aramalarda da 40 gram kubar esrar ele geçirildi. Şahıs jandarma da alınan ifadesinin ardından sevk edildi adli makamlarca tutuksuz yargılanma üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:agundem.com

Exit mobile version