Anamur Postası

Kaşpazarı Yaylasından Kar Manzaraları

Anamur merkezde kavurucu sıcaklar hissedilmeye başlanırken ,yaylada kar esareti ve eriyen karlarla oluşan kartpostallık manzaralar dikkat çekiyor.

Kaşpazarı yaylası Çelliklanı bölgesinde oluşan bu manzara görenlerin ilgisini çekiyor.Kaledran çayını besleyen derelerden birisi olan bu dere,kışın  soğuk hava şartlarından dolayı önce donmuş ardından havaların ısınmaya başlaması ile  dere tekrar akmaya başlayınca bu muhteşem görüntü ortaya çıkmış. Sanki derenin üzerinde köprü varmış gibi görünen manzara görenlerin ilgisini çekiyor.

Kaşpazarı yaylasında hala birçok ev kar altında. Kaşpazarı Yaylası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Demir gazetemize yaptığı açıklamada , “ önceki yıllarda bu zamanda çobanlarımız ve yaylacılarımız yaylalara çıkarlardı. Ancak bu yıl kışın sert geçmesi ve yoğun kar yağışı nedeni ile Kaşpazarı yaylasında hala tamamen kar altında olan evlerimiz var. Bu bölgeyi tercih edecek olan Yaylacı ve çoban arkadaşlara tavsiyem,  yolculuklarını 1-1,5 kadar ertelesinler. Çünkü henüz her yer kar altında “ dedi.

Bu güzel resimler için Bozyazı Turkuaz grubu ve Mustafa YILMAZ’a teşekkürler.

Exit mobile version