reklam
Ana Sayfa Eğitim, Gündem 15 Haziran 2016 2827 Görüntüleme

Çocuğunuz Okula Hazır mı ?

Çocuğunuz Okula Hazır mı ?

İlkokula  başlayacak çocukların hangi becerileri kazanmış olması gereklidir? 

Öğrencisi ana okulda ve kreşte olan velilerin şu aralar kafası karışık. Çocuğumu acaba okula göndermeli miyim? Yaş olarak erken mi? 1.si sınıfı yapabilir mi?gibi sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar.

Özel Bozyazı Etüt Merkezi Müdürü ve Sınıf Öğretmeni olan Mustafa ŞEKER bu karışıklığa açıklık getirdi.

 

Özel Bozyazı Etüt Merkezi Müdürü ve Sınıf Öğretmeni Mustafa Şeker,Gazetemize yaptığı açıklamada ;

İlkokula kayıt şu şekilde yapılmaktadır.

  1. a) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
  2. b) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.
  • Tuvaletini yalnız başına yapabilir,Elbiselerini ıslatmadan yüzünü yıkayabilir,Kendisi yemek yiyebilir, Düğmelerini ilikleyip çözer, kendi başına giyinip soyunabilir.
  • Arkadaşları ile oyunlar başlatabilir ve oynayabilir.Kurallara uygun davranışlar gösterebilir
  • Çocukların yazı yazabilmesi için ince motor becerilerinin gelişmesi gereklidir.1′den 10′a kadar rakamları kopya edebilir, daire, kare, dikdörtgen, üçgen şekillerini çizebilir, dikey, yatay, eğik, eğri çizgileri çizebilir, kopya edebilir, şekillerin sınırını taşırmadan boyayabilir.
  • 5 kez üst üste sekerek sıçrama hareketi yapabilir, kendine atılan küçük bir topu elleriyle tutabilir.10-12 kadar ana ve ara rengi tanır ve bunları eşleştirebilir,1 den 20′ye kadar olan rakamları tanıyabilir, dokunarak nesneleri sayabilir,
  • Adını soyadını söyleyebilir, ailedeki kişilerin isimlerini söyleyebilir, niçin sorusunu açıklayarak cevaplayabilir, geçmiş şimdiki ve gelecek zaman ile ilgili konuşurken kelimeleri (dün, bugün, yarın) doğru kullanır, dilbilgisi kurallarına uygun konuşur, zıt anlamlı  kelimeleri söyleyebilir(şişman-zayıf, sert-yumuşak ağır-hafif, gece-gündüz ).
  • 
Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. 
Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. 
Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.   

Mustafa ŞEKER

Bozyazı Etüt Merkezi Müdürü

sinemagif

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster