Anamur Postası

Hemşerimiz KILINÇ General Oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Yüksek Askeri Şura ( YAŞ ) toplantısı Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ kararları kapsamında 9 general veya amiral bir üst rütbeye yükseltilirken,41 albay ise general veya amiralliğe yükseltildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan hemşerimiz Albay Sebahattin Kılınç’ın rütbesi,YAŞ kararı ile Tuğgeneralliğe yükseltildi.

Anamur Postası Haber Sitesi olarak, Tuğgeneralliğe yükselen Sebahattin KILINÇ’ı tebrik eder , başarılarının devamını dileriz.

Sebahattin KILINÇ, 1969 yılında,Anamur Lenger köyünden Ali ( Marangoz Ali ) ve Fatma  Kılınç çiftinin, dördüncü ve en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Cengiz Topel ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini Anamur Lisesinde 1986 yılında tamamlayan Kılınç , Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmasına rağmen,Kara Harp Okulunu tercih etti.1990 yılında Kara Harp Okulundan Muhabere Teğmen olarak mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde görev yapan Kılınç, Silahlı Kuvvetler Harekat Merkez Komutanlığı’nda  (SKHM) görev yaparken,30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere Tuğgeneralliğe terfi ettirilen Kılınç, evli ve bir çocuk babası.

Exit mobile version