Anamur Postası

GENEL SEÇİM VE ANAMUR’UN ETKİSİ

Dört yıllık bir aradan sonra yaklaşan genel seçimler , zaten kaynamakta olan siyaset kazanının altına iki odun daha attı.
Siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı müracaatı , temayüller , eğilim yoklaması ve ön seçimler derken şimdi rüyalardan uyanıp , gerçek hayata dönme zamanı geliyor.
Aday adayı olan herkesin mutlaka , bir kesimden almış olduğu bir söz bir destek var. Hiç kimseden bir vaat bir söz almayan yada alamayanlarda zaten , referans olarak ALLAH ’ı göstermiş ve “ Tek Referansım ALLAH’tır “ diye kartvizit bile bastırmış.
Pekala biz Anamur ve Anamur ‘ lular olarak 7 haziranda yapılacak olan genel seçimin neresindeyiz ?
Mersin genelinde toplam 1.150.000 seçmen , Anamur’da ise toplam 46.500 seçmen olduğuna göre seçmen bazında Mersin’e etkimiz ve tepkimiz sadece % 4. Bir başka deyişle hiçbir siyasi parti , bir Anamurluyu kazanacak bir sıradan aday göstermese , bizde tüm ilçe seçmeni olarak tepkimizi ortaya koyup ,o siyasi partilere oy vermeyip, bağımsız bir aday çıkarsak kazandıramıyoruz.
O zaman seçmen sayımızı arttırmaya çalışalım. En yakın Bozyazı var seçmen sayısı 19.000 , biraz daha öteye gidelim Aydıncık seçmen sayısı 8.500 , az da yaylalara çıkalım Gülnar , seçmen sayısı 20.000 .
Dört ilçe bir araya geldiğimizde bile toplam seçmen sayımız 94.000 yani il seçmeninin % 8 ‘i.
Kısacası , bizim bölge halkı olarak birinci sıradaki milletvekili adayının seçilip seçilememesin de bir katkımız yok. Ancak 5. Sıradaki adayın seçilip seçilmeyeceğine de biz karar veririz.
O halde bizim Anamurlular olarak , siyasi partilerden ilk üç sıraya bir hemşerimizi koymalarını beklememiz , koymadıklarında da küsme lüksümüz yok.
Normal şartlar altında yapılacak olan bir genel seçimde , bugün itibari ile (Yarının ne getireceğini kimse bilemez) milletvekili dağılımı 4-3-4 şeklinde olur.
Bizim şuan ki en mantıklı beklentimiz ve temennimiz 4. en son 5. Sıraya bir hemşerimizin gelmesidir.
Ak Parti yada MHP’den 5. Sıraya gelecek bir Anamur ’lu milletvekili adayı , ilçe halkının siyasi tercihinde etkili olacaktır.
Tabi ki bu milletvekili adayının kimliği de çok önemli . Bölge halkımız bu konudaki seçiciliğini – inadını ve kararlığını bundan önceki seçimlerde göstermiştir.
Her iki parti içinde doğru aday kim olmalı sorusuna gelince, bunun cevabını da yarın verelim.
Abdullah UYSAL

Exit mobile version