Anamur Postası

ÇOCUK DOKTORUNA RANDEVUSUZ GİTMEYİN

Anamur Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’ne randevu almadan gitmeyin.

Mevsim şartlarından daha çabuk etkilenen ve hasta olan çocuklarımızı tabi ki ilk iş olarak doktora götürürüz. Eğer çocuğunuz için randevu almadan hastaneye gittiyseniz sizi kötü bir sürpriz bekliyor.

Şuan Anamur Devlet Hastanesinde görev yapan Çocuk doktoru randevusuz hasta kabul etmiyor.

Çocuğunuzun aniden ateşi yükseldi, ishal oldu veya ağrısı-sancısı var , aldınız kucağınıza hastaneye koştunuz. Eğer Acil Servise giderseniz problem yok. Oradaki görevli sağlık personeli deyim yerindeyse “dört yanınızdan beş geçiyor”

Ama buraya kadar geldim, çocuğumu birde çocuk doktoruna göstereyim derseniz , yandınız. Çünkü eğer ileriki bir tarihte çocuğum hastalanabilir diye bir randevu almadıysanız,doktorun kapısı duvar.

Diğer doktorların randevulu hastalar hariç günlük en az 30-50 hasta (bu 70_80 bile olabiliyor) kabul ettiğini göz önüne alırsak , çocuk doktorunun bu uygulamasına bir anlam verilemiyor.

Çocuklarını hastaneye getirip, muayene ettiremeyen vatandaşlar tepkili.” Randevu sisteminde bir doktor günlük en fazla 30-35 hastaya bakar. Tabi ki doktorun baktığı hasta sayısı ne kadar az  olursa, hastalarına o kadar çok zaman ayırır, bunu biliyoruz.Ama biz kucağımızda çocuğumuzla vardığımız hastaneden, randevumuz olmadığı gerekçesiyle geri gönderilmekte istemiyoruz. Bu doktorumuzun da diğer mesai arkadaşları gibi, randevusuz hastayı da kabul etmelerini yada hastanemize bir çocuk doktorunun daha getirilmesini talep ediyoruz” dediler.

 

Exit mobile version