Anamur Postası

CHP’den“Sayın Belediye Başkanına soruyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Anamur  İlçe  Başkanı Ayhan Güven yaptığı açıklamasında ;  kendisinin hizmet etmek istediği ama bizlerin bu hizmetleri engellediği yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışan , Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye “Sayın Belediye Başkanına soruyoruz” diyerek yanıtlamasını talep  ettiği    20 maddelik  soru  yöneltti:  

1 – 2004-2009 yılları arasında partimizden seçilen ve Belediye Başkanlığımızı yapan Suphi Alp’in büyük uğraşları sonucu ihale aşamasına getirttiği ve ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan ve hatta ihale bedeli olan 36.000.000,00 Tl nin yarısı 18.000.000,00 Tl hibe edildiği , Sugözü-Cevizli içme suyu hattında ufak tefek değişiklerle daha verimli bir ishale hattı getirteceğiniz sözünü mecliste beyan etmiştiniz. acaba yaşamımızın can damarı olan bu proje hakkında 7 yıldır ne yaptınız ?
2- Sn. Belediye Başkanı 2009 yılında göreve geldikten sonra Anamur’un ve Belediye’nin en değerli arazisi olan hal üstündeki araziyi kat karşılığı gelir ortaklığı şeklinde bizlerin tüm itirazlarına rağmen sür yapı inşaat’a vermiş bu ihale ile ilgili olarak ta yapılan anlaşmayı kamuoyundan saklamıştır. Mecliste kendi beyanına göre 2013 yılı sonuna kadar belediye kasasına 8.500.000,00 tl bir gelir gireceğini söylemişti. Ancak daha sonra inşaat durmuş ve günümüzde de başka bir firmaya verildiği söylenmektedir. Acaba 2013 yılsonuna kadar belediye kasasına girecek olan 8.500.000,00 TL nin akıbeti ne olmuştur ve yeni firmayla bu gelir revize edilmiş midir?
3- 2009-2014 yılları arasındaki Belediye Meclisinde yine bütün itirazlarımıza rağmen sanayi karşısındaki arsaya 2 katlı hal yapılmaya çalışılmış ve bunun içinde 6 ay boyunca hafriyat çalışması yapılmıştır. Daha sonra hal yapımı için bu arsanın ve 2 katlı olmasının uygun olmadığı söylenerek bu projeden vazgeçilmiştir. Soruyorum acaba bu hafriyat çalışması Belediyemize kaç TL ye mal olmuştur?
4- Şu anki sosyal tesislerin yapımı konusunda belediyenin Atalay siteleri yanındaki 2.800 m2 lik arsasını tesisin yapımı karşılığında
 Müteahhit firmaya vermiştiniz. Bu anlaşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşabilir misiniz?
5- Yatırım yapabilmek için harcamaların kısıtlanması gerektiğini hepimiz biliriz. Seçildiğiniz 30 Mart 2009 dan 31 Aralık 2009 tarihine kadar özel kalem bütçeniz yaklaşık 1.500.000,00 TL olarak gerçekleşmiştir. Şahsımın da bulunduğu mecliste denetim komisyonu bu harcamalar konusunda belediye yönetimini eleştirmiş ve tasarruf gerektiğini söylemiştir. Ancak en son 2015 yılı denetim raporu da incelendiğinde özel kalem bütçenizin önceki yıllara göre 550.000,00 TL arttığı görülmektedir. Acaba seçildiğiniz 2009 yılından bu tarafa özel kalem bütçesinden ne kadar harcama yapıldığın bizlerle paylaşabilir misiniz?
6-yine belediyemizin en değerli arsalarından biri olan devlet su işleri altındaki belediye arsasını hangi şartlarda düğün salonu yapımı için verdiğinizi kamuoyuyla paylaşabilir misiniz?
7-Belediye bütçemizin geçmiş yıllarda hesap edilerek ortalama 20.000.000,00 TL olduğunu varsayarsak ve 7 yıldır da kullanımız da olan toplam 140.000.000,00 TL lik bütçenin ne kadarını yatırıma dönüştürdüğünüzü açıklayabilir misiniz?
8-İlçemiz genelinde yapılan sıcak asfalt çalışmasıyla ilgili olarak sizlere teşekkürümüzü bildirirken, bu çalışmanın ne kadarının büyükşehir belediyesi tarafından ne kadarını Anamur Belediyesi tarafından yapıldığını açıklayabilir misiniz?
9-Hiç kimse sizin ilçemize yatırım yapmanıza karşı değil. Ebetteki hep birlikte el ele verip ilçemiz için bir şeyler yapmalıyız. Seçildiğiniz günden bu tarafa yaptığınız yatırımların keşif bedelleri ve bu yatırımlar için harcanan miktarları kamuoyuyla paylaşmanız mümkün müdür?
10-Suriyelilerin ilçemize yerleşmeleri konusundaki görüşlerinizin bir kısmına katılmamak mümkün değil. Ancak bu duyarlılığınızı keşke Müftüoğlu Petrol’ün starpet’e dönüşmesi noktasında firmaya sağladığınız imkanlar ve Belediye’nin petrol ihtiyacının bu firmadan karşılanması noktasında da göstermenizi beklerdik.
Ayrıca siz Suriyeli yerleşimi konusunda eleştiri getirirken en yakınınızdaki insanların evlerini Suriyelilere kiraya vermelerine niçin tepki göstermiyorsunuz?
11-Liglerin başlamasından önce Anamurspor’u 3.lig e çıkarma sözü vererek bizzat kulübün başkanlığını yaptınız.Gelinen nokta da bırakın 3.lige çıkmayı bulunduğu mevkii bile koruyamayarak  bal liginden süper amatör lige düşürdünüz.Acaba Anamurspor için yaptığınız harcamaları ve şu an için Anamurspor yönetimiyle ilgili olarak bilgileri paylaşabilir misiniz?

12-Anamurspor için yaptırdığınızı söylediğiniz sosyal tesislerin ve kısa Kahyaoğlu Konağının kimlere ve hangi şartlarda kiraya verdiğinizi kamuoyuyla paylaşmanız mümkün müdür?

13-Göreve geldiğinizde hizmet yaparken bütün STK’ların görüşlerini alacağınızı ve hizmetlerinizi o doğrultuda şekillendireceğinizi söylemiştiniz. İlçemizde son aylarda yapılan yol, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılırken bu çalışmalardan esnafın nasıl etkileneceği yönünde gerek ticaret odası gerek esnaf odası gerekse diğer STK’lardan görüş aldınız mı?

14-Kredi konusunda yetki isterken mensubu bulunduğunuz partinin belediye meclis üyelerini ikna konusunda sorun yaşadığınız halde diğer siyasi parti ve meclis üyelerini kamuoyuna şikâyet etmenizin etik olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca beton santrali ile ilgili olarak istediğiniz kredi talebine red oyu kullanan belediye meclis üyelerinin iş yerlerine, seralarına zabıta ve yapı kontrol memurlarını göndererek ceza kesme tehdidinde bulunmanız toplumsal barışımızın güvencesi olması gereken ve şehr-i emin’i olarak size yakıştığını düşünüyor musunuz?

15-Yukarıda da belirttiğim üzere toplumsal barışımızın güvencesi ve ilçemizin şehr-i emin’i olarak gördüğümüz şahsınızın ilçemizde bulunan siyasi parti temsilcilerini belediye meclis üyelerini sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerini görsel, yazılı ve sosyal medya da rencide etmeye çalışmanızın size yakıştığını düşünüyor musunuz?

16-D- 400 Karayolunda yapılan çalışmalarla ilgili olarak yağmur market önünde imar değişikliğine gidilmediği için ve imar paftasında bu bölümün otopark ve yeşil alan gözükmesinden dolayı kavşak açılamaması noktasında belediyenin de hatalı olduğunu ne için kabul etmiyorsunuz?

17-Sahil projesi kapsamında planlamadan ve düşünülmeden sahile çekilen ve şu an için sahilimizde çirkin bir görüntüye sebep olan duvar konusunda ve buraya yapılan harcama konusunda hatalı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

18-Ülkemiz ve ilçemiz ağır bir ekonomik krizle baş başa  kalmış, ilçemizdeki esnafımızın ekonomik durumu göz önünde iken 75 gün süreceğini belirttiğiniz alış-veriş günlerini düzenleme noktasında Esnaf Odasının, Ticaret Odasının görüşlerini niçin göz ardı ediyor sunuz?

19-Otopark ücreti alımı konusunda Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen vatandaştan otopark ücreti almaya niçin devam ediyor sunuz?

20-İhalesi yapılan düğün salonu inşaatında, Anamur evleri inşaatında ve buna benzer ihalesi yapılmış çalışmalarda belediyenin iş makinelerinin ve personellerinin çalıştığına tanık oluyoruz. İhalesi yapılan yukarıdaki saydığım işlerde belediye’nin iş makinelerinin ve personellerinin ne amaçla çalıştırıldığını izah edebilir misiniz?’

Sorularına Anamur halkına yanıt vermesini talep eden, CHP İlçe Başkanı Güven konuşmasının sonunda;

‘ Siyaset; sorun üretme, şikayet etme yeri değil çözüm üretme sanatıdır. söz konusu Anamur olduktan sonra konuşmamın başında da belirttiğim üzere bizlerin siyasi kimliğinin bir önemi yoktur. Bizler ilçemizin bugünlerinden ve yarınlarından gelecek kuşaklara karşı sorumluyuz.Onun için kararlarımızı alırken bu bilinçle hareket etmeli ve davranmalıyız.Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler ilçemizin geleceğinin ipotek altına alınmasına karşıyız ve olmaya devam edeceğiz.İlçemiz için gerek yerel iktidarda bulunanların gerekse genel iktidarda bulunanların üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.Genel ve yerel seçimlerde vatandaşımıza verilen sözlerinde takipçisi olacağımızı ve haklarını arayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.’ Dedi.

Exit mobile version