Anamur Postası

Caretta Caretta’ların Yavruları Katledliyor

Türkiye sahillerinde yaklaşık 21 bölgede üreyen , dünyada sadece sekiz türü bulunan ve nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan deniz kaplumbağalarının ( caretta caretta ) , yumurtadan çıkan yavruları denizle buluşmaya başladı.

Caretta Carettaların birinci derecede yuvalama alanı olan ilçemizde , Yavrular denizle buluşmaya başladı . Ancak , Anamur sahillerinde yavruların denizle buluşması biraz zor olacak gibi görünüyor.

Bugün sabah Anamur ilçesi Cerenler sahilinde yuvadan çıkmaya başlayan Caretta Caretta yavrularının,yuvalarının açılmış olduğu ve daha yumurtadan çıkmamış yavruların yumurtalarının kırılarak çıkarıldığı görüldü.

Bu üzücü olayla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan, Milli Parklarda görevli olan Muhammet bostancıya gönüllü olarak destek veren ve Cerenler ve Karaağaç sahillerini tek başına denetleyen Ayşen Belpınar ; “Bu gün sabah Cerenler sahilinde cahil , bilinçsiz, katil canavarlar 2 tane yavru çıkışı olan yuvaları yumurtalara kadar açmışlar. Çıkmamış olanları patlatıp çıkarmışlar ve denize yol açıp göndermeye çalışmışlar arkadaşlar.Ne kadar cahil , her şeyden geri kalmış bir ülkede yaşıyoruz çok ama çok üzücü ! İyilik yapmışlar akıllarınca ! Bu gün yuva açan geri zekalılar. yarın bir annenin karnında doğmasına yakın olan bebeği bile çıkartır bu cahil pislikler. Taşlık sahilinde de Atalay önünde her gün 2 veya 3 yuva açılmış olarak buluyorum. Ayrıca Sokak lambaları, sitelerin ve sahildeki işletmecilerin parlak veya beyaz ışıkları yüzünden yüzlerce yavru ışıktan tarafa gidiyorlar. Geri dönenler dönüyor, dönemeyenler kargalar tarafından yeniyor. Ya da güneşten kavrulup ölmekteler.Çevre işletmelerin ,sahile yakın sitelerin ve ayrıca sokak lambalarından dolayı TEDAŞ’ın,özellikle yavruların çıkmaya başladığı şu günlerde daha duyarlı olmaları gerekmektedir ” dedi.

 

Exit mobile version