Anamur Postası

Bu Ayıp Bize Yeter, “Gazimizin Mezarını Yok Saydılar”

Abdullah UYSAL / anamur postası

Gülnar – Silifke arasındaki yol çalışması sırasında yol kenarında bulunan Çanakkale Gazisinin mezarına zarar verilmesine vatandaş tepki gösterdi.

Gülnar – Silifke arasındaki yol bakım ve genişletme çalışmaları sırasında yol kenarında bulunan ve Çanakkale Gazimize ait olduğu iddia edilen mezara zarar verilmesi bölge halkının tepkisini çekti.

Çanakkale Gazimizin mezarı Silifke – Gülnar karayolunun kenarında  bulunuyordu. Burada yapılan yol çalışmaları nedeni ile zarar görmüş. 1920-1921 yılları arasında geçtiği tahmin edilen olayda, Çanakkale savaşından yaralı olarak  dönen ve o bölgenin o dönemlerin tek yolu olan Gülnar Silifke yolunu kullanarak Gülnar Korucuk köyüne gitmek isteyen  Gazimiz Musa oğlu Hebib ,yaralı halde geldiği şuan ki mezarının olduğu Melengiç Boğazı’na ( Balandız Köyü )gelince hayatını kaybediyor. Bölgede bulunan yörükler tarafından Gazimizin  hayatını kaybettiği yere mezarı kazılıp , mezarın ileri ki yıllarda kaybolmaması içinde mezar taşı konuluyor.

Yoldan geçen bölge insanının bir Fatiha okumadan geçmediği Gazimizin Ay-Yıldızlı Bayrağımızla süslü mezarı , karayollarının düzensiz ve denetimsiz çalışması neticesinde hafriyat kamyonlarının döktüğü kayalardan zarar görmüş durumda.

Çanakkale Muharebesinin 104. Yılını Kutladığımız bu günlerde , Gazimin mezarını hak ettiği şekle getirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Gazimiz ile ilgili bilgilerin tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

Anamur Postası Haber Sitesi olarak , Bu güzel ve anlamlı video için Atlı Seyyah Eğitimci Arkeolog Nazmi SÖYLEMEZ’e teşekkürlerimizi borç biliyoruz.

Exit mobile version