Anamur Postası

“Akdenizin İncisi Anamur’da Suriyeli İstemiyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Anamur ilçe başkanı Erdal BULUT , Yönetim Kurulu ile gerçekleşen toplantının ardından, MHP Anamur İlçe Teşkilatı olarak “Akdeniz´in incisi Anamur´umuzda Suriyeli istemiyoruz “dedi.

“Suriye´de patlak veren iç savaşın ardından ülkemize gelen milyonlarca Suriyeli , Devletin açtığı kamp alanlarında kalmak yerine yurdumuzun neredeyse her tarafına dağılarak tehlike saçmaktadırlar.” Şeklinde açıklamasını sürdüren MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut sözlerine şu şekilde devam etti; “ İlçemize gelen Suriyeli sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu gidişattan duyduğumuz endişeyi halkımızla paylaşma zarureti hissettik. Suriyeli mülteciler İlçemizin huzurunu ve asayişini bozmaya başlamışlardır. Hırsızlık, gasp ve nihayet cinayet olaylarına kadar iş çıkmaza girmiştir.Tehlike büyüktür,önlem alınmaz ise gidişatın sonu malumdur.Türk Silahlı Kuvvetleri  ve Polis teşkilatımız Devleti yönetenlerin gösterdiği esneklik ve tolerans neticesinde zor durumda kalmaktadırlar.Acaba hedef Suriyelileri Türk vatandaşlığına alarak seçimlerde oy kullandırmak mıdır.Eğer böyle ise Türk vatandaşı olan hiç kimse,siyasi görüşü her ne olursa olsun bu duruma müsamaha göstermeyecektir.Ülkemizde işsizlik hat safhalarda iken,bizim evlatlarımız çalışıp üniversitelere girmeye çalışırken,Suriyeli mülteciler rahatlıkla üniversitelere girebiliyor.Üstelik devlet  1200 tl burs veriyor.Bizim evlatlarımıza verilen burs  400 TL.Madem bu kadar yazık yürekliyiz;Türkmen kardeşlerimize yapılan işkenceler ,Kızıl Çin´in Uygur Türk´lerine yaptığı zulümler neden göz ardı ediliyor.Neden onlara yardım eli uzatılmıyor? Neden onlar için formüller düşünülüp hayata geçirilmiyor. MHP Anamur İlçe Teşkilatı olarak Suriyeli mültecilere iş imkanı,konaklama imkanı sağlanmasına kesinlikle karşıyız.Teşkilatımıza iş için müracaat eden binlerce gencimiz var.Devletin imkanı çok ise , kendi evlatlarımıza sahip çıksın.Burada halkımıza,iş verenimize düşen görev kendi evlatlarımıza sahip çıkalım.Üç lira beş lira fazla verelim yerli halkımızı çalıştıralım.
MHP Anamur İlçe Teşkilatı olarak Suriyeli mültecilere bir tavsiyemiz olacak.
Bir milletin hürriyeti ancak kendi topraklarında, kendi bayrağı altında mümkündür. Hastaysanız, yaşlıysanız, kadınsanız, çocuksanız gidin devletin sizler için hazırladığı kamplarda konaklayın. Yok, hiç biri değil korkaksanız, yine o kamplara gidin. Zira sizi ülkeye alan hükümet size bakmakla hükümlü.”dedi.

kaynak:agundem.com

Exit mobile version