Anamur Postası

Barcın Yaylasında Çobana İşkence Yaptılar

Barcın yaylasında  sürüsü olan bir şahıs , Ermenek’in bir köyünden olan ve yanında çalışan çobana işkence yaptı. Sürü sahibi , ikisi Afgan uyruklu ve biride Ermenek’ten olmak üzere üç tane çobanı yanında barındırıyordu.

İddiaya göre Sürü sahibinin üç tane çadırı vardı. Birinde eşiyle kendisi kalıyor, diğerinde Afganlılar, birinde de Ermenek’in bir köyünden gelen çoban kalıyordu.

Olayın yaşandığı gün akşam ,sürü sahibi eşiyle dışarı çıktı. Bu arada çoban , sürü sahibinin çadırına girdi. Bunun farkına varan aile çadırda çobanı yakaladı. Sürü sahibi ve eşi çobanı sıkıştırdı. Sürü sahibinin , çobanın çadırında yaptığı arama sonucunda eşine ait bazı eşyalar buldu.

Bunun üzerine sürü sahibi , Afganlıların da yardımıyla çobanın ellerini ve ayaklarını bağlayarak ateşte kızdırdığı demirle çobanın vücudunun ve yüzünün bir çok yerini dağlayıp ayrıca çobanı darp ettiler.

Olay 06.07.2015 tarihinde adliyeye intikal etti. Alınan ifadeler sonucunda sürü sahibi ve eşi tutuklandı. Afgan uyruklu iki çoban sınır dışı edilmek üzere Ermenek’ten gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak : Ermenekinsesi

Exit mobile version