Anamur Postası

Anamur’dan Dünya Şampiyonu

Anamur’lu Nur Çınar , Güreş dalında Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye , sekiz sikletin yedisinde birinci ,birinde de ikinci oldu.

Trabzon’da bu yıl 16. Sı düzenlenen dünyanın en büyük 3. Olimpiyat organizasyonu olarak kabul edilen “GYMNASİADE Okul Sporları Olimpiyatlarında” , 40 ülkeden 2500 sporcu  10 farklı spor dalında müsabakalar yapacaklar.  Trabzon’ daki 10 farklı tesiste ,11-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmekte olan olimpiyatlarda Anamur’ lu Nur Çınar Dünya Şampiyonu oldu.Türkiye , güreş dalında sekiz sikletin yedisinde birinci ,birinde de ikinci oldu.

Anamur Ovabaşı Mahallesinden Eşref Çınar’ın kızı olan ve Karabük  Spor Lisesinde okuyan Nur Çınar, 51 Kiloda Güreş dalında Dünya Şampiyonu,ikinci Fransa’dan Milliere Felicie,üçüncü ise Raman Yadav Hindistan’dan  oldu.

Nur Çınar,” Allah’a şükürler olsun hayalime bir adım daha yaklaştım.Benden bu yolda desteğini esirgemeyen Emin Kaya hocama,bana benden çok güvenen İlkay Kaya ve Meral Kaya hocalarıma ve ayrıca ne olursa olsun yıllardır yanımda olan Milli Takım antrenörlerim Mustafa Kocabaş,Mustafa Koç , İbrahim Şahin ve Seda Bozkurt hocalarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.Allah razı olsun” dedi.

Anamur Postası Haber Sitesi olarak , Milli sporcumuz Nur Çınar’ı tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

Exit mobile version