Anamur Postası

ANAMUR’DA KAÇAK DEFİNE KAZISI

Mersin ili Anamur ilçesinde kimliği belirsiz define avcıları vatandaşın tapulu arazisinde kaçak kazı yaptılar.
Edinilen bilgiye göre define avcıları , kısa bir süre önce yine aynı tarlada kazı yapmışlar , tarla sahibi jandarmaya tapulu tarlasında yapılan kaçak kazı hakkında ihbarda bulunmuştu.
Anamur ilçesi Aşağı Kükür mahallesi Kükürcük mevkiinde yapılan kaçak kazı , tarla sahibinin kardeşinin hafta sonu tarlaya gitmesiyle ortaya çıktı.
Kendisine ait tapulu arazisinde kaçak kazı yapılan Naile Cihankar , konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “ Kükürcük mevkiindeki tapulu 7500 m2 arazimizde bu , kısa sürede içerisinde ikinci kaçak kazı vakası. Tarlamızın sınırları içerisinde bulunan büyük bir kayanın altından çıkan suyun bulunduğu bölgede , define olduğuna dair söylentiler duyuluyordu. Bir kaç ay önce aynı bölgede kimliği belirsiz kişi yada kişilerce , 2-3 metre derinliğinde bir kazı yapılmış ve bizde bunu jandarmaya bildirmiştik. Pazar günü tarlaya giden kardeşim Kemal Cihankar , önceki kazı yapılan alanın 2 metre yanında , yaklaşık dört metre derinliğinde ve iki metre genişliğinde ikinci bir kaçak kazı yapılmış olduğunu görmüş ve bana haber verdi. Bende Jandarmaya ve Savcılığa giderek tarlamda yapılan kaçak kazı ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Jandarma kazı alanına gelerek incelemelerde bulundu.Ayrıca kazı bölgesinde bulduğumuz bir çift çorabı, kazı alanından toprak atmak için kullanılmış bir tencereyi, bir eldiven ambalajını, çokokrem kabını ve küp kırıkları olduğunu tahmin ettiğimiz taş parçalarını jandarmaya teslim ettim. Tarlamıza en yakın yerleşim yerinin 2-3 Km olduğunu düşündüğümüzde burada birilerinin saatlerce , hatta günlerce kazı yapması bile mümkün. Yetkililerden olayın bir an önce aydınlatılmasını gerekirse gerçekten tarlamda bir define bulunup bulunmadığı yönünde bir çalışma yapılmasını istiyorum” dedi.
naile11FF

 

Exit mobile version