Anamur Postası

ANAMUR’DA HAFIZ İHO AÇILIYOR

 

 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde uygulamaya başlanacak olan Hafız İHO programı; öğrencilere, ortaöğretimleri ile hafızlık eğitimlerine birlikte devam etme imkânı tanıyor.

2015-2016 eğitim sezonundan bu yana Ülkemizin birçok bölgesinde uygulanan Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Programı Anamur’da da uygulanmak üzere İlçe Müftüsü Zeynal Abidin ÇINAR ve İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Aziz DAĞISTAN arasında bir protokol imzalandı.

Hafız İHO’ da okuyan öğrenciler Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgileri ve diğer alanlarda eğitime ara vermeden İmam Hatip Ortaokulunu okurken aynı zamanda hafız olabilecekler ve sonuçta, hem akademik başarı elde edilecek hem de hafızlık eğitimi tamamlanacak.

Hafız olmak isteyip de sene kaybı olmadan ortaöğretim görmek isteyen öğrenciler İlçe Müftülüğüne bağlı Mus’ab Bin Umeyr Kur’an Kursunda Yatılı olarak hafızlık eğitimi alırken aynı zmanda Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulunda da örgün eğitimlerine devam edebilecekler. 4 yıl içerisinde öğrencilerin hem hafız hem de İmam Hatip Ortaokulundan mezun olmalarını sağlayan proje için ön kayıtlar başladı.

Müracaat eden öğrenciler İlçe Müftülünün bünyesinde bulunan Yaz dönemi Yatılı kız ve erkek Kur’an Kurslarında hafızlık temel eğitimlerini alacaklar. Yaz Kur’an kursunun sonunda yapılacak sınavla Hafız İHO /( İmam Hatip Ortaokulu)’da okuyacak öğrenciler belirlenecek.

Hafız İHO’da okuyan öğrenciler Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgiler ve diğer alanlarda eğitime ara vermeden İmam Hatip Ortaokulunu okurken aynı zamanda hafız olabilecekler ve sonuçta;HEM AKADEMİK BAŞARI ELDE EDİLECEK HEM DE HAFIZLIK EĞİTİMİ TAMAMLANACAK.

 

BAŞVURU ŞARTLARI:

BAŞVURU EVRAKLARI:

Exit mobile version