Anamur Postası

Anamur’da 1. DÜNYOB Yörük Şenliği Yapıldı

Bu yıl ilki düzenlenen ve iki gün devam eden Dünya Yörükler Obası şenliği Anamur’da coşkulu geçti.

Mersin ili Anamur ilçesi Malaklar mahallesi Malaklar İlköğretim Okulu önünde yapılan etkinliğe ,Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Yörükler Obası Genel Başkanı Fahri Şen, Malaklar Köyü Muhtarı Mehmet Güzel ve davetliler katıldı.

Kükürlüler Kültür Derneğinin de destek verdiği programda, katılımcılar, el becerilerini hem gıda da hem de el sanatlarında gösterdiler. 
Dünya Yörükler Obası (DÜNYOB) Genel Başkanı Fahri Şen, amaçlarının yörük kültürünü yaygınlaştırmak ve bu yöndeki toplumun sosyal ve kültürel ihtiyacına bir nebze olsun cevap vermek olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda  birinci gününde, Anamur yöresi halk oyunları, Eşref Erman´ın konseri, sürpriz sanatçılar, İlker Toğrul Konseri, Zeybek Efeler oyunu ve Ozan Nusret Konseri katılımcıları coşturdu. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, bu tür etkinliklerin toplumun kaynaşmasına, dosluk ve kardeşliklerin pekişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Dünya Yörükler Obası (DÜNYOB) Genel Başkanı Fahri Şen´de etkinlikleri geleneksel hale getirmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bütün katılımcılara çiğ köfte, muz, çilek ve kara dut ikram eden Malaklar Mahalle Muhtarı Mehmet Güzel de katılanlara teşekkür etti. Anamurlu Kemal, Ayhan Reis, Grup Efsane, Eşref Erman ve Mahalli Sanatçımız Ali Koyu´nun da sahne aldığı Anamur Birinci dünya Yörükler ikinci bölüm, Sürpriz sanatçılar ve Ozan Nusret Konseri ile son buldu.

kaynak: www.anamurekspres.com

Exit mobile version