Mersin’in Anamur İlçesinde Ülkü Ocakları Anamur İlçe Teşkilatı, Genel Merkez tiyatro ekibinin ‘Madde Bağımlılığının Zararları’ konulu tiyatro oyunu ile gençlerin bu bataklığa nasıl düşürüldüğünü anlatan 3 perdelik bir oyun gösterisi sundu.Günümüz gençliğinin içinde bulunduğu acı durumu ve anne ve babanın yanlış yaklaşımı nedeni ile nasıl bir hayatın içerisine düştüklerini anlatan ve yerel bir gazetecinin yazdığı oyun, izleyenleri hem güldürdü, hem de ağlattı.
Mersin’in Anamur İlçesinde Ülkü Ocakları Anamur İlçe Teşkilatı, Genel Merkez tiyatro ekibinin ‘Madde Bağımlılığının Zararları’ konulu tiyatro oyunu ile gençlerin bu bataklığa nasıl düşürüldüğünü anlatan 3 perdelik bir oyun gösterisi sundu. Anamur Belediye Meclis Salonu’nda sergilenen tiyatroya izleyici olarak Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, MHP Anamur Kadın Kolları heyeti, Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Erkan Özateş, Ülkücü İşçiler Derneği Anamur İlçe Başkanı Mürşit Aydın, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna Bozyazı Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Baş ve çok sayıda davetli katıldı. Lise çağındaki bir gencin nasıl uyuşturucu bataklığına düştüğü ve kız kardeşini kaybetmesine rağmen deneyimli bir baş komiser tarafından nasıl ailesine kazandırıldığını anlatıyor. Okuldan kaçtığı için iki ay uzaklaştırılan liseli bir gencin nasıl uyuşturucu bataklığına düştüğünü ve geriye nasıl döndüğünü anlatan tiyatro oyununda, Ülkü Ocaklarının bu ülkenin geleceğine sahip çıkan, annesine babasına ve yaşadığı topluma saygılı bir gençlik yetiştirdiği anlatıldı. Babasının Dershane masrafını karşılayarak üniversiteye hazırlamaya çalışırken okuldan kaçtığı için uzaklaştırma alan liseli genç babadan yediği tokadı kaldıramaz ve İstanbul’a kaçar. 10 yıl burada kalan genç, uyuşturucu çetesinin eline düşer. Bu süre içerisinde üzüntüden babasının gözleri kör olur ve kız kardeşi ise sokak satıcılar tarafından uyuşturucuya alıştırılarak aldığı bonzai nedeni ile ölür. Uzun süredir peşinde olan Narkotik Komiserinden durumu öğrenen genç, itirafçı olarak küçük bir ceza ile kurtulur ve açıktan yazıldığı liseyi ve üniversiteyi bitirerek babasının istediği öğretmenlik mesleğine atanır. Ama babanın gözleri kör olmuş ve cami kenarında mendil satmaktadır. Gözleri görmemesine rağmen oğlunun yanından geçtiğini fark eder. Hakan, eve gelerek annesinin elini öper. Babası ile evde karşılaşır. Baba eve geldiğinde oğlunun yanından geçtiğini fark edişini anlatırken oğlu hıçkırarak ağlar. Bu kim diye sorduğunda oğlu elini öpmek ister. Önce kucaklayan baba sonra oğlunu iter ve ‘Davacıyım’ diyerek toplumsal adalete ve vicdana seslenir.
Günümüz gençliğinin içinde bulunduğu acı durumu ve anne ve babanın yanlış yaklaşımı nedeni ile nasıl bir hayatın içerisine düştüklerini anlatan ve yerel bir gazetecinin yazdığı oyun, izleyenleri hem güldürdü, hem de ağlattı.
Oyunun sonunda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Erkan Özateş, Köşe Yazarımız emekli Öğretmen Mustafa Kaya, Ülkücü İşçiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Kutlay ve MHP Anamur Kadın Kolları Başkanı Hatice Turgay yaptıkları değerlendirmelerde oyunun günümüz gençliğinin içinde bulunduğu durumu ve anne ve babanın nasıl davranması gerektiğini anlatan bir oyun olarak büyük bir etki oluşturduğunu dile getirdiler. Anamur Ülkü Ocağı’nın gençleri de oyun arasında ve sonunda ülkücülük ruhu ile yetişen gençliğin böyle ortamlardan uzak durduğunu dile getirerek, “Ülkücülük ruhu ile yetişen bir gençlik, anne-babasına saygısızlık yapmaz ve vatanının ve milletinin geleceğini tehlikeye atmaz.” Diyerek oyunu alkışladılar.