Anamur Postası

Alışveriş Günleri Dolu Dolu

Anamur İskele Meydanı’nda yaklaşık 60 çadırla başlayan ve neredeyse tamamına yakını Anamurlu esnafa ait olan Anamur Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ve Uluslararası ABC Fuarcılık tarafından birincisi gerçekleştirilen Alışveriş ve Eğlence günleri Ramazan Ayı sonrası hizmete girdiği ilk günden bu yana yoğun ilgi görüyor.

Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan Ayı’nda 30 gün boyunca gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri ve Alışveriş Günleri’ne gösterilen vatandaşların yoğun ilgisi İskele Alışveriş Günlerinde de devam ediyor.

İskele Meydanı’nda kurulan çadırlar İskele’ de hareketliliğin artmasına neden olurken İskele Esnafı’ nın da işlerinde artış sağladı. Turizmciler ve tatilcilerin Alışveriş Günlerine gösterdikleri ilgi ekonomik sirkülasyonu da artırdı. İskeledeki hareketlilik iskele esnafının işlerini artırdı. Öte yandan İskele Mini çarşı esnafı da meydanda kurulan çadırlarda stand açtı.

Alışveriş günlerinde ayrıca iskele girişine koyulan sahnede animasyon gösterileri, müzik dinletileri ve sahne şovları gerçekleştiriliyor. Ercüment Doğan ve rol arkadaşı Armağan Kurt ile sunumunu gerçekleştirdiği Anamur Alışveriş Günlerinde çocuklar başta olmak üzere her yaş grubuna hitap edecek yarışmalar düzenleniyor.

Yarışmalar vatandaşlardan büyük ilgi görürken yarışmalarda dereceye girenlere çadırlarda stand açan esnafların ürünlerinden hediye ediliyor.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de zaman zaman İskele’ ye giderek Alışveriş günleri kapsamında açılan çadırları ve esnafları ziyaret ediyor. Vatandaşlar zaman zaman Başkan Türe’yle hatıra fotoğrafı çektirirken İskeleye getirdiği hareketlilik dolayısıyla Başkan Mehmet Türe’yi tebrik etti.

Exit mobile version