Anamur Postası

7 Mahalle Bir Araya Geldi ; Kendi Yollarını Kendileri Yapıyor

Abdullah UYSAL / anamur postası  ( 14 Eylül 2022 )

Bozyazı Kurukonak mevkiinde 21 mahalleye hizmet veren yaklaşık 6 Km’lik  bozuk yollarının yapılması için defalarca Mersin Büyükşehir Belediyesine müracaat eden ve sonuç alamayan mahalle sakinleri , Gözce Muhtarı Baran AKSOY , Tekmen Mahalle Muhtarı Ahmet GÜL , Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet YILDIZ , Tekeli Mahalle Muhtarı Süleyman FİDAN , Pembecik Mahalle Muhtarı Ahmet DOĞAN , Elmakuzu muhtarı Yusuf ŞAKİR ve  Halifeler Mahalle Muhtarı Adem TOL öncülüğünde  ellerine aldıkları kazma kürekle kendi yollarını kendileri yapmaya başladı.

Bozyazı – Aydıncık ve Gülnar ilçelerinin ortasında bulunan Halifeler – Taşoluk yolunun Kurukonak mevkii yolu yıllardır bir türlü  yapılmadı. Mahalle sakinleri , defalarca müracaat etmelerine rağmen bir türlü yapılmayan yollarını yapmak için kollarını sıvadı. Harekete geçen  7 mahallenin  sakinleri iş makinası , el arabası ve kazma kürekle imece usulü yol çalışması yapıyor , dinlenirken de şarkı ve türküler söylüyorlar.

Gözce Muhtarı Baran AKSOY sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ; ”BİZ KARARLIYIZ: Değerli vatandaşlarımız 7 mahalle muhtarlığı Kurukonak yolu için protesto yaptı. Evet yaptık ama Büyükşehir belediye başkanı dahil ilçe belediyelerimiz dahil , hakaret yapmıyoruz demokrasilerde eleştiri var , hak varsa bizler tüm halkımızın adına talepte bulunuruz.

Bu yol yok Büyükşehir’in değilmiş yok haddimizi bilecekmişiz , yok tavır siyaseti yapıyormuşuz . Siz halkımıza soruyorum ; hangi mahallelerde resmî bir yol var Allah aşkına hangisi kanunlaşmış yol , bizim yolumuz orman , bizim ormanımız ilçe belediyesi , bizim belediyemiz büyük şehir . Bizim belediyemiz seçim başladı mı yapacağız yapacağız deniliyor . Bu yola ısrarımız şu , Mut ilçesi bizim Bozyazı bizim tüm çiftçilerimiz bu yolu kullanıyor . Gülnar uzak mı Gülnar’da bizim ilçemiz hakkaniyet için halk için bu üreten çiftçilerimiz için bu 5400 metre yol kullanım olarak 21 mahalleye ortak hizmet veriyor.

Biz muhtarlar ideolojik saplantı peşinde değil halkımıza hizmet peşindeyiz .Kim yapıyorsa teşekkürde ederiz , sanal ortamda haksız yere bilip bilmeden ideolojik saplantılara çevirmeyin. Halkın menfaati için ne gerekiyorsa hazırız . Sesimizi de kısmayacağız sensin abi , aman öyle olsun anlayışında değiliz . Biz halkımız için tüm hizmete açığız . Bu halka tamam deyip yılan hikayesine dönen bu yol kararlılığımız doğrultusunda sesimiz devam edecektir.

Beton döküp yine yapacağız . var olan tek gerçek bu millet bu devlet ilçe il mahalle ayrımcılığı yapmıyoruz .

Tüm başkanlarımıza tüm mahallelerden selamlar sunuyoruz hepsine başarılar diliyoruz ” dedi.

Exit mobile version